Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 03. 2015. 11:30 >> 18:25
26

IAKO GA TRAŽE

Šešelj: Dobrovoljno neću u Hag

Žalbeno vijeće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom vijeću da momentano opozove odluku o puštanju lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na privremenu slobodu i da naredi njegov povratak u Pritvorsku jedinicu Tribunala u Ševeningenu. Lider radikala je za Novosti rekao da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio otkada se vratio u Beograd.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc pozvao je ranije Žalbeno vijeće da usvoji njegovu žalbu na odluku Sudskog vijeća o privremenom oslobađanju lidera SRS i da odbaci Šešeljev zahtjev da žalba Tužilaštva ne bude prihvaćena, prenosi Blic.

"Šešelj nije potkrijepio dokazima svoju tvrdnju da žalba Tužilaštva nije zasnovana na validnim pravnim motivima", navodi se u podnesku koji je Bramerc danas uputio Žalbenom vijeću, a koji je objavio Haški tribunal.

Lider radikala je za Novosti rekao da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio otkada se vratio u Beograd.

Žalba Tužilaštva kojom se traži poništenje odluke o puštanju Šešelja na privremenu slobodu je primereno zasnovana na Šešeljevim javnim aktivnostima, koje podrivaju osnove za njegovo privremeno oslobađanje, ističe se u podnesku.

Među tim aktivnostima navedene su Šešeljeve ponovljene izjave da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, prijetnje ljudima koji sarađuju sa Tužilaštvom, izjave koje su uvrjedljive po žrtve, kao i Šešeljeve izjave i ponašanje koji dovode u pitanje humanitarne razloge vezane za njegovo zdrastveno stanje.

Vojislava Šešelja, optuženog za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991–1993, prvostepeno vijeće je na privremenu slobodu pustilo u novembru prošle godine.

 

 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније