Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 04. 2015. 21:42 >> 21:35

BI U BEOGRAD, ALI..

Tači čeka odgovor Srbije

Šef diplomatije Kosova Hašim Tači će odluku da li će doći u Beograd donijeti na osnovu odgovora iz Beograda, volje Srbije i nacionalnog interesa Kosova, izjavio je njegov zamjenik Petrit Seljimi.

Osim toga, Seljimi je dodao da Tači službenim kanalima nije dobio nikakav odgovor od Srbije o tome da li može da prisustvuje skupu u organizaciji jedne NVO, krajem aprila u Beogradu.

Organizator skupa, Omladinski odbor za obrazovanje, saopšto je ranije da je Tači, uz još četiri ministra iz regiona, pozvan na skup o evropskim integracijama zapadnog Balkana, koji će se od 23. do 25. aprila održati u Beogradu. 

Seljimi je večeras za Radio televiziju Kosova rekao da je Tači na poziv NVO odgovorio pozitivno, ali da nije dobio odgovor Beograda o tome da li može da prisustvuje najavljenom skupu. 

U Beogradu postoji oficir za vezu sa Prištinom, kao što i u Prištini postoji oficir za vezu Beogradom, ali Tači, kako je rekao Seljimi, putem tih službenih kanala do sada nije dobio nikakav odgovor. 

Na podsjećanje da je Srbija najavila da će uhapsiti Tačija ukoliko dođe u Beograd, Seljimi je kazao da se nada da je prošlost period kada je, kako je rekao, Tačija osudio Miloševićev režim, i smatra da se on dokazao kao lider koji se zalaže za regionalnu saradnju i dijalog. 

Srpski zvaničnici su istakli proteklih dana da eventualna Tačijeva posjeta nije usaglašena sa institucijama, da je nepotrebna i da će, ako dođe i imajući u vidu presudu protiv njega, biti uhapšen. 

Sud u Srbiji ga je 1997. u odsustvu osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma i za Tačijem je raspisana potjernica koja je i dalje na snazi. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније