Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 07. 2015. 17:33 >> 17:24
9

NJUJORK

Srebrenica najtamniji trenutak u istoriji UN

U sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku održana je centralna komemoracija UN povodom obilježavanja 20 godina od zločina u Srebrenici.

Učesnici komemoracije su nosili Srebrenički cvijet, prisutnima se obratila ambasadorka BiH pri UN Mirsada Čolaković, a pročitano je i pismo Tarika Samaraha, koji je kao fotograf boravio u Srebrenici u vrijeme najtežih događaja u bivšoj Jugoslaviji.

“Želim da pozovem na odgovornost. Budimo odgovorni svjedoci. Treba da znamo da ćutanje znači prihvatanje nepravde“, naveo je Samarah, poslije čega je emitovan film napravljen od njegovih fotografija nastalih u Srebrenici. 

Prema riječima člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, zgrada UN je jedno od mjesta gdje je primjereno sjetiti se genocida u Srebrenici. 

“Sigurna zona Srebrenica pod zaštitom UN se pretvorila u najtamniji trenutak u istoriji UN. UN je napravio istorijsku grešku kada se radi o Srebrenici. To je razlog zašto će Srebrenica zauvijek ostati crna mrlja na licu međunarodne zajednice. To je razlog više zašto ovaj zločin mora biti nazvan pravim imenom – genocid“, rekao je Izetbegović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније