Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 07. 2015. 08:39 >> 09:00
4

LUTRIJA SRBIJE

"Nije prevara, no tehnička greška"

Tokom izvlačenja loto kombinacije u 59. kolu igre na sreću "Loto", u Srbiji se dogodila izuzetno neobična situacija. Iz Državne lutrije Srbije tvrde da je riječ o tehničkom problemu.

 

 

Naime, tokom izvlačenja brojeva, došlo je do zabune zbog koje su gledaoci pomislili kako se radi o prevari. Prvo su izvučena tri broja regularno, a zatim i četvrti broj – 27. No, na ekranu se pojavio broj 21, koja je potom ispravljena u 27.

Međutim, idući broj koji je izvučen bio je baš onaj koji je prethodno stajao na ekranu, odnosno broj 21, pišu beogradski mediji.

Državna lutrija Srbije saopštila je da je na izvlačenju igre Loto 7 od 39, došlo do tehničke greške izazvane ljudskim faktorom, odnosno omaškom operatera angažovanog na izvlačenju, tako što je na ekranu greškom ispisan broj 21.

"Državna lutrija Srbije uvjerava igrače i širu javnost da osim pogrešno unijetog broja, dakle greške operatera koja je na žalost moguća u toku živog izvlačenja, nije bilo nikakvih drugih radnji koje bi dovele u pitanje regularnost ovog izvlačenja, što su potvrdili članovi Komisije za izvlačenje brojeva koju čine dva predstavnika Državne lutrije Srbije i jedan Ministarstva finansija. Isti zaključak donijela je i Komisija centralnog trezora nakon završetka izvlačenja", navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu Državne lutrije Srbije, prenosi Tanjug.

Lutrija je navela da izražava žaljenje zbog greške koja se desila u toku izvlačenja u 59. kolu i dodala da će, pored svih procedura za utvrđivanje regularnosti u toku izvlačenja i one neposredno poslije njega, koje su već obavljene, ispitati okolnosti koje su dovele do nastale greške, odnosno previda koji se desio.

"Još jednom uvjeravamo sve zainteresovane strane da ova tehnička greška ni na koji način nije dovela u pitanje regularnost izvlačenja", istakla je Državna lutrija Srbije.

 A kako je izgledalo sporno izvlačenje, pogledajte u videu.

                                

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније