Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

27. 05. 2017. 22:19 >> 21:52

U JUTARNJEM

O društvenim akcijama, Noći muzeja...

Društveno odgovorna kampanja “Osmijehom oboji dom” nastavljena je i ove godine. Od marta do novembra biće adaptirano deset domova porodica koje su u teškoj socijalnoj i materijalnoj situaciji na taj način broj porodica kojima se kroz akciju pomoglo da borave u ljepšem i zdravijem ambijentu biće povećan na trideset. Gost Jutarnjeg programa PR akcije Valentina Striković.

-Smanji svoj karbonski otisak! Rock On, Greenly…! Udružimo se i učinimo muzičke festivale zelenijima, poruke su koje nosi projekat ,,Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori" koji u partnerstvu realizuju UNDP i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, prvi put u Crnoj Gori i regionu se radi na 'ozelenjavanju' vodećih ljetnjih muzičkih festivala u Crnoj Gori. O toj zelenoj misiji govorimo sa Aleksandrom Kiković iz UNDP-a.

-Štampu prelistavamo sa Jadrankom Prelević, novinarkom Radija Crne Gore.

-U okviru „Noći muzeja” mr Zorica Mrvaljević predstavila je novu knjigu „Narodne priče iz stare crnogorske periodike”, koju su objavili Muzeji i galerije Podgorice. Riječ je o posljednjem dijelu trilogije koje je Mrvaljević posvetila narodnoj baštini koja je objavljena u crnogorskim listovima i časopisima od 1871. do 1912. godine. O knjizi nam govori autorka mr Zorica Mrvaljević, etnološkinja.

-Gošća Jutarnjeg programa poznata spisateljica i voditeljica Vesna Dedić. Nakon Beograda, manifestacija “Bulevar ženskih tajni by Sanja &Vesna” organizovana je i u Podgorici, tako da su posjetioci mogli juče, a mogu i danas, biti dio ovog programa zamišljenog da na zabavan i dopadljiv način pruži moguće odgovore na temu: Kako biti njegovana, poslovna žena, atraktivna partnerka i mudra majka?

- Pijanistkinja Marija Skender prirediće koncert u okviru trećeg Festivala savremenog klavira “Fortepiano” u ponedjeljak, 29. maja, u Velikoj sali, sa početkom u 20 sati. O tom koncertu i festivalu “Forte Piano” koji organizuje Muzička škola “Vasa Pavić”, razgovaramo sa Mirom Popović, pom. direktora MŠ “Vasa Pavić” .

- Balerine iz “Princeze Ksenije” nedavno su učestvovale na III beogradskom festivalu igre i Austrijskom balu u znamenitoj Vijećnici u Sarajevu. Impresije nam prenose direktorica škole Vanja Pantović i dvadeset balerina.

- Drugi solistički koncert interpretatora narodne muzike Novaka Laketića biće održan u nedjelju, 30. maja, u 20h, u KIC-u “Budo Tomović”, na kojem će pored njegovih pjesama, gosti uživati u muzici Atlas Benda, pjesmi solistkinje Nine Strugar i guslara Matije Šćekića, folkloru KUD “Ljubo Božanović” i humoru Veja Kasalice. Koncert će pjesmom u studiju najaviti Novak Laketić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније