Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

27. 01. 2018. 22:06 >> 21:32

U JUTARNJEM

Gost glumica Marija Bergam

Mlada glumica Marija Bergam, porijeklom iz Kotora, očarala je publiku u Crnoj Gori i regionu, glavnom ženskom ulogom Maje Davidović u hit seriji "Senke nad Balkanom", Dragana Bjelogrlića. Marija Bergam biće gošča Jutra.

U nastavku:

Tema Jutra: Osteoporoza. Kako se manifestuje, kako se liječi, da li se može spriječiti? Zašto od osteoporoze sve više obolijevaju mladi? Naš gost fizioterapeut Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćukovi桔 Risan, Zoran Tešić, inače predsjednik Skupštine Komore fizioterapeuta CG.

Evropska komisija objavila je nedavo "Evropsku strategiju za plastiku u cirkularnoj ekonomiji" s ciljem da se smanji plastični otpad. Strategija  o plastičnom otpadu promjeniće u potpunosti način na koji će proizvodi biti dizajnirani, proizvedeni, korišćeni i reciklirani. Gje je Crna Gora na tom putu kao zemlja kandidat, koja se u brojnim strateškim dokumentima donesenim u predhodnom periodu jasno odlučila za put održivog razvoja? Naše sagovornice na ovu temu, Anja Zagorac i Maša Tomković dolaze iz NVO „Zero Waste Montenegro“, jedine nevladine organizacije u Crnoj Gori sa ozbiljnim i strogim fokusom na probleme upravljanja otpadom.

Kakav je status filmskog turizma u Crnoj Gori? Na ovu priču podstakao nas je uspjeh dokumentarno turističkog filma "Bez granica – otkrivamo svijet – Crna Gora" koji je snimila ugledna njemačka Sat 1 TV u saradnji s kancelarijom UNDP u Crnoj Gori, koji je vidjelo više od dva miliona gledalaca u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Naši gosti biće glavni narator u filmu, tursitički poslenik Mikael Bader, i predstavnica UNDP-ja Aleksandra Kiković.

Šta danas čitamo, šta nam čitaju djeca? Na šta da se oslonimo kada biramo knjige za najmlađe? Da li bi trebalo da postoji neko ko kontroliše sadržaj knjiga u slobodnoj prodaji, i da li je to uopšte moguće. To su pitanja na koje je ekipa našeg Art-a tražila odgovore.

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića iz plemena Karo.

Ekipa sa terena uživo izvještava iz Herceg Novog sa Male fešte od naranče, kojom počinje ciklus Stađunskih fešti u ovoj godini. 

Nekada je ručni rad bio osnovna djelatnost za žene. U pauzama od kućnih poslova vrijedno su stvarale odjevne predmete, darove i ukrasne predmete za dom. U jednoj od priča Jutra vidjećete da je za 60 žena iz Bihora ručni rad danas posao...

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće tortu od lisnatog tijesta.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније