Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

31. 03. 2019. 22:29 >> 21:52

U JUTARNJEM

O alkoholizmu

U emisiji govorimo o:

 

Svjetski dan borbe protiv alkoholizma. Istraživanja u Crnoj Gori su pokazala da alkohol najviše piju osobe, starosti od 15 do 34 godine. Stručnjaci upozoravaju i na činjenicu da kao društvo podstičemo konzumiranje alkohola.

-Tema Jutra: Ekološki incident u Bijelom Polju. Prije nekoliko dana velike količine nepoznate crvene tečnosti ulile su se u rijeku Lješnicu. Ekološki incidenti nijesu rijetkost u ovom gradu na sjeveru, a prije dvije godine NVO Euromost je ukazivala na ispuštanje životinjskog otpada, kao i otpadnih voda u Limu.

- Rezultatima istraživanja “Položaj lica sa invaliditetom u CG:identifikacija praksi i obrazaca diskiminacije”koje je objavio CEDEM.Istraživanje je radjeno u saradnji sa projektnim partnerom “Centar za antidiskiminaciju - EKVISTA" u okviru projekta “Osnaživanje stručnih kapaciteta za borbu protiv diskriminacije lica sa invaliditetom” koji je podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

-Ostvarivanju prava na ličnu invalidninu.Naša gošća biće Suzana Dabetić,socijalna radnica u Centru za socijalni rad, Podgorica.
- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o Javnom pozivu za dodjelu sredstava podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna za 2019. godinu.Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje sredstava podrške.

-Turističkoj ponudi Lipske pećine.Arheološki biser u blizini Cetinja, koji je prošle godine posjetilo preko 20 hiljada ljudi, ove sezone će zvanično biti otvoren 1. aprila.Iz Turističkog preduzeća Lipska pećina su kazali da su veoma zadovoljni prošlogodišnjom sezonom.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o produžetku roka za izgradnju bulevara kroz Donju Goricu, divljoj gradnji, publikaciji Atletskog saveza i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andjela Ralević će informisati o:

- Upisu prvaka koji startuje 01.aprila.Upisuju se djeca rođena 2013. tj. djeca koja navršavaju šest godina u ovoj kalendarskoj godini.Iz Ministarstva prosvjete podsjećaju da od prošle godine važi teritorijalni princip, što znači da su za svaku školu određena pripadajuća naselja/ulice.Tim povodom ćemo posjetiti Ministarstvo prosvjete i OŠ "Savo Pejanović"

- Programskom sadržaju Gradskog pozorišta tokom aprila

- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za Hitnu medicinsku pomoć

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније