Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

23. 02. 2024. 06:40 >> 06:42
Čitaj mi:

PROGNOZA

Danas oblačno, krajem dana kiša

U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno, uglavnom u južnim i centralnim predjelima, mjestimično kiša. U popodnevnim satima ili krajem dana u većem dijelu zemlje kiša, tokom noći intenzivnije padavine. Vjetar južni, umjeren i jak, na udare veoma jak, krajem dana i tokom noći ponegdje na udare i olujne jačine. Jutarnja temperatura vazduha od nula do devet, najviša dnevna od šest do 16 stepeni.


Na sjeveru Crne Gore – pretežno oblačno i vjetrovito, povremeno sa slabom, krajem dana i tokom noći i umjerenom kišom. Na krajnjem sjeveru duži periodi suvog vremena. Vjetar pojačan i jak južni i jugozapadni. Temperatura do 13 stepeni.

Na jugu, Pretežno oblačno sa slabom do umjerenom, a tokom noći i jakom kišom. Vjetar pojačan i jak jugoistočni. Temperatura do 16 stepeni.
MORE, talasasto. Vjetar jak južni i jugoistočni. Temperatura mora14 stepeni.

Narednih dana na sjeveru, za vikend kišovito, naročito tokomsubote, dok će u nedjelju biti manje padavina. Vjetar pojačan i jak južni, na udare i olujni.

Na jugu, u subotu i nedjelju pretežno oblačno, kiša, pljuskovi i grmljavina i jak južni vjetar. U jugozapadnim i zapadnim predjelima moguće su obilne padavine. U nedjelju će kiša i južni vjetar oslabiti.

Evropa:
Ciklon sa sjeverozapada Evrope zahvata zapadne i centralne predjele donoseći mjestimično kišu i jak južni i jugozapadni vjetar. Više padavina biće na jugu Njemačke, u Šavajcarskoj, Austriji, Mađarskoj i na većem dijelu Apeninskog poluostrva. Na sjeveroistoku, istoku i u centralnom Mediteranu promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima i uglavnom suvo. Najviša dnevna temperatura u glavnim gradovima: od 2 stepena u Moskvi do 19 u Atini i Beogradu.

Balkan:
Širi se zona padavina i na Balkanskom polustrvu, tako da se na području Slovenije očekuje jača kiša, a samo će se na istoku, jugoistoku i ponegdje u centralnim predjelima zadržati suvo vrijeme. Temperatura i dalje prilično visoka za ovo doba godine. U većini mjesta od 15 do 19 stepeni. Samo će na krajnjem sjeverozapadu biti niža.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније