Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 09. 2015. 18:40 >> 18:31
4

DEL PONTE PORUČILA

Pravda će stići Asada, kao i Miloševića

Pravda će stići sirijskog predsjednika Bašara al Asada kao što je i Slobodana Miloševića, ocijenila je istražiteljka UN za ljudska prava Karla del Ponte.

Ona tvrdi da će se to  desiti iako Asad ostane na vlasti poslije sporazumnog okončanja rata.

"Asad je predsjednik, pa hajde da se dogovaramo s institucijom predsjednika. Ako možemo da dogovorimo prekid vatre s predsjednikom, što da ne? Ali, poslije toga, pravda će ga stići", rekla je Del Ponte novinarima.

"Sjećate se, u bivšoj Jugoslaviji, Milošević je bio predsjednik, održani su mirovni pregovori u Dejtonu i postigli su sporazum? A Milošević je još bio predsjednik, ali pravda je mogla biti zadovoljena. To je samo jedan primjer iz prošlosti", rekala je Del Ponte, prenosi Rojters. 

Karla del Ponte bila je glavna tužiteljka Haškog tribunala od 1999. do kraja 2007. godine. Za vrijeme njenog mandata, Slobodan Milošević je isporučen Haškom tribunalu, gdje mu je i suđeno. Međutim, presudu nije dočekao, jer je preminuo prije okončanja suđenja.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније