Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 10. 2015. 09:37 >> 09:25

NOVI BILANS

Gvatemala: U odronu zemlje poginula 131 osoba

Najmanje 131 osoba je poginula, a oko 300 se vodi kao nestalo nakon odrona zemljišta u Gvatemali u kome je na stotine kuća sravnjeno sa zemljom.

 

 

 

"Nažalost, novi podaci pokazuju da je potvrđena pogibija 131 osobe", i da se još oko 300 osoba vode kao nestale, rekao je portparol vatrogasnnog odreda Hulio Sančes.

Prema njegovim riječima, među poginulima je nekoliko beba, prenio je AFP. 

Usljed kiše pokrenulo se klizište i tone zemlje, kamenja i drveća srušilo se u četvrtak uveče na jednu četvrt u mjestu Santa Katarina Punula, na jugoistočnom obodu Gvatemala sitija i tom prilikom je uništeno 125 kuća, u kojima su ljudi ostali zarobljeni. 

Oko 1.800 vojnika, vatrogasaca i mještana, traga za nestalima, rekao je David de Leon, portparol agencije za vanredne situacije Konred, koji je dodao da su neke kuće zatrpane i na 15 metara dubine te da sumnja da će biti pronađeno još preživjelih. 

Lokalne vlasti su u nekoliko navrata tražile od mještana da se isele sa te lokacije, ali su oni to odbijali odgovarajući da nemaju gdje da odu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније