Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 11. 2015. 10:55 >> 10:43

6,8 RIHTERA

Snažan zemljotres pogodio Čile

Snažan zemljotres jačine 6,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je rano jutros priobalni dio Čilea, saopštio je američki Geološki zavod.

Epicentar zemljotresa je bio 100 kilometara jugozapadno od Kokimba, prenio je Rojters. Zemljotres se dogodio u 4.32 sati po lokalnom vremenu, a osjetio se i u prijestonici Santjagu, koja se nalazi 300 kilometara južno od epicentra.

Čileanska mornarica je prvo izdala upozorenje za pojavu manjeg cunamija, da bi ga kasnije ukinula. Na društvenim mrežama se pojavila informacija da je u pogođenom području došlo do prekida u snabdijevanju električnom energijom. 

Za sada nema izvještaja o eventualnim žrtvama niti pričinjenoj materijalnoj šteti, a Kancelarija za hitne situacija Onemi procjenjue da li je i gdje došlo do oštećenja infrastrukture. 

Čile se nalazi na jednom od seizmički najaktivnijih područja i zgrade su projektovane tako da izdrže česte potrese.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније