Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 11. 2015. 12:01 >> 11:50
2

PESKOV SAOPŠTIO

Avion bio iznad Sirije, a ne Turske

Kremlj pouzdano zna da se ruski borbeni avion Su-24, koji je oboren danas, nalazio iznad Sirije u sirijskom vazdušnom prostoru.

 

 

 

Ovo je saopštio portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov. On je dodao da u ovom trenutki ne bi bilo ispravno govoriti o bilo kakvim posljedicama po rusko-turske odnose nakon što su turski lovci oboroli ruski avion.

"Ne bi bilo ispravno u ovom trenutku davati bilo kakve ocjene, pretpostavke i iznositi zaključke dok ne budemo imali cijelu sliku", rekao je Peskov novinarima u Sočiju. 

Prema njegovim riječima, Kremlj pouzdano zna da se avon Su-24 nalazio iznad Sirije. 

"Ipak, još nijesmo dobili od našeg Ministarstva odbrane informacije o uzrocima pada aviona. Znamo sigurno da se on nalazio u vazdušnom prostoru Sirije, iznad teritorije Sirije", naglasio je Peskov. 

On je dodao da postoji mogućnost da se predsjednik Rusije Vladimir Putin danas oglasi povodom ovog incidenta. 

Peskov je, takođe, rekao da Kremlj ne zna da li je posjeta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Turskoj, najavljena za sjutra, odložena zbog incidenta sa avionom. 

"Pitajte Ministarstvo spoljnih poslova", rekao je Peskov novinarima.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније