Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Anadolija ]

22. 04. 2024. 12:34 >> 13:43
1
Čitaj mi:

KREMLJ

"Rusija će djelovati ako se američko nuklearno oružje pojavi u Poljskoj"

Rusija je saopštila da će preduzeti neophodne korake, ako se američko nuklearno oružje pojavi u susjednoj Poljskoj.

"Vojska će, naravno, ako se takvi planovi sprovedu, analizirati situaciju i u svakom slučaju će učiniti sve što je potrebno, sve neophodne korake odmazde, kako bi garantovali našu bezbjednost", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima u Moskvi.

Izjave Peskova uslijedile su nakon što je poljski predsjednik Andržej Duda ranije istog dana u intervjuu lokalnim medijima rekao da će Poljska dozvoliti raspoređivanje nuklearnog oružja na poljskoj teritoriji ako tako odluče njeni saveznici.

"Spremni smo da nuklearno oružje bude raspoređeno na našoj teritoriji ako je to odluka naših saveznika", kazao je Duda u intervjuu za dnevni list "Fakty Monday".

Duda je rekao da je njegova pozicija opravdana u trenutnoj geopolitičkoj situaciji.

Naglasio je da "Rusija sve više militarizuje okrug Kalinjingrad".

"Odnedavno premješta svoje nuklearno oružje u Bjelorusiju", dodao je Duda.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније