Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 05. 2013. 11:35 >> 12:02

SUDAN

Poginulo 100 rudara, spasioci zarobljeni

Oko 100 rudara zatrpano je unutar rudnika zlata koji se urušio u sudanskom regionu Darfur i sumnja se da su poginuli, a devet spasilaca koji pokušavaju da izvuku preživjele sada su i sami zatrpani, kazao je neimenovani rudar koji se nalazi na licu mjesta.

"Devet spasilaca je nestalo kada je došlo do odrona zemlje oko njih u četvrtak", rekao je rudar, prenosi Tanjug.

Urušavanje rudnika zlata, koji nema dozvolu za rad, počelo je u ponedjeljak.

Rudnik se nalazi u distriktu Džebel Amir, na više od 200 kilometara sjeverozapadno od prijestonice Sjevernog Darfura, El Fašer.

U četvrtak je pronađeno osam beživotnih tijela, a potraga za ostalima koji su zatrpani u rudniku i kojih ima više od 100, je u toku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније