Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 12. 2015. 08:34 >> 08:22
1

NA SAMITU U PARIZU

Netanijahu i Abas se rukovali poslije pet godina

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i palestinski predsjednik Mahmoud Abas rukovali su se prvi put nakon pet godina na Konferenciji o globalnim klimatskim promjenama u Parizu.

 

 

 

Netanjahu i Abas stajali su nedaleko jedan od drugog tokom zajedničke ceremonije fotografisanja na samitu u Parizu.

Netanjahu se danas na marginama samita sastao i sa visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku i bezbjednost Federikom Mogerini usljed spora između evropskog bloka i jevrejske države zbog odluke Brisela da ne označava kao izraelske proizvode iz jevrejskih naselja na okupiranim teritorijama.

Netanjahu je postupak EU-a nazvao licemjernim i smatra da bi evropski blok trebao da se stidi, jer izdvaja Izrael, a ne još 200 sukoba širom svijeta.

Palestinski zvaničnici i grupacije pohvalile su postupak evropskog bloka, ocjenjujući da napokon preduzima konkretnu akciju protiv jevrejskih naselja.

Izrael je juče, kao znak protesta zbog odluke Brisela, saopštio da suspenduje ulogu EU-a u mirovnom procesu. Evropski dio je član Bliskoistočne četvorke, uz SAD, UN i Rusiju.

Na fotografiji slikanoj u Parizu vide se Netanijahu i Abas kako se rukuju i smiješe na marginama Konferencije o klimatskim promjenama.

Kako navodi američka novinska agencija AP, nije jasno da li su se dvojica lidera usaglasila da se sastanu ili su razgovarali.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније