Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 12. 2015. 21:38 >> 21:25

70 RANJENO

Pakistan: U eksploziji na pijaci 24 mrtvih

Najmanje 24 osobe poginule su danas, a 70 je ranjeno u eksploziji na pijaci u Paračinaru, gradu u većinski šiitskoj oblasti na sjeverozapadu Pakistana.

Eksplozija je odjeknula na prepunoj pijaci u oblasti Kuram, na granici sa Avganistanom, a lokalni zvaničnici strahuju da će broj žrtava rasti.

Odgovornost za eksploziju preuzela je zabranjena sunitska islamistička grupa Laškar-e-Džangvi, sa ideologijom bliskom onoj koju propagiraju teroristi Islamske države.

"To je osveta za ubijanje muslimana od stane sirijskog predsjednika i Irana", izjavio je za Rojters Ali bin Sufjan, portparol Laškar-e-Džangvija.

Na snimcima lokalne televizije vidi se kako na stotine ljudi bježi sa pijace, na kojoj se uglavnom prodaje polovna odjeća.

Rojters je ranije javio da se stotine pakistanskih šiitskih boraca, poznatih kao Zejnabijun, bore protiv Islamske države u Siriji. Većina njih je iz Paračinara, grada sa velikom šiitskom populacijom u većinski sunitskom Pakistanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније