Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 12. 2015. 10:47 >> 10:33
1

U ZALIVU

Karter će posjetiti nosač "Šarl de Gol"

Američki ministar odbrane Ešton Karter posjetiće u subotu francuski nosač aviona "Šarl de Gol" koji iz Zaliva kontroliše pomorske operacije međunarodne koalicije, predvođene SAD, protiv džihadista iz Islamske države, saopštili su danas izvori bliski francuskoj vladi.

 

 

 

To će biti prva posjeta jednog američkog ministra odbrane tom nosaču aviona, a s Karterom će biti i francuski državni sekretar za pitanja veterana Žan-Mark Todeskini.

Američki predsjednik Barak Obama najavio je juče da će Karter ove nedjelje krenuti na turneju po Bliskom istoku kako bi "razgovarao s partnerima koalicije o većoj vojnoj saradnji u borbi protiv Islamske države".

Nosač aviona se 18. novembra u region uputio iz luke Tulon, na jugoistoku Francuske, a prve napade u Siriji izveo je 23. novembra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније