Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ index.hr ]

30. 12. 2015. 14:23 >> 14:10

ISTRAŽIVANJE

Galup:Obama najpopularniji političar

Američki predsjednik Barak Obama najpopularniji je političar na svijetu, pokazalo je istraživanje Gallupa.

 

 

 

Istraživanje je sprovedeno u 65 zemalja svijeta. Na Obamu pozitivno gleda 59, a negativno 29 posto ispitanika, što znači da je američki predsjednik u plusu za 30 postotnih bodova.

Druga je njemačka kancelarka Angela Merkel (+13 postotnih bodova), a treći britanski premijer Dejvid Kameron sa plus 10.

U prvih deset još su se plasirali francuski predsjednik Fransoa Oland koji je popularniji u inozemstvu nego u domovini, ruski Vladimir Putin kod kojega je situacija obrnuta i visoko peto mjesto može zahvaliti izuzetnoj popularnosti kod kuće.

Slijede kineski predsjednik Si Đinping, indijski premijer Narendra Modi, brazilska predsjednica Dilma Rusef, saudijski kralj Salman i iranski predsjednik Hasan Rohani.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније