Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 03. 2016. 22:01 >> 21:45

U IDOMENI

Protest izbjeglica na grčko-makedonskoj granici

Nekoliko desetina izbjeglica protestovalo je u mjestu Idomeni, gdje je blokirano oko 14.000 izbjeglica, zahtijevajući otvaranje granice s Makedonijom.

 

 

 

Oko 200 izbjeglica, uglavnom Sirijaca i Iračana s djecom, sjelo je danas na prugu kod graničnog prelaza, skandirajući "Otvorite granicu!" (Open the border), javio je Frans pres na licu mjesta.

Protesti izbjeglica su česti u mjestu Idomeni, gdje je granica Grčke i Makedonije zatvorena nedjelju dana. 

Izbjeglica iz Sirije Nazim Serhan (44) stupio je u štrajk glađu ispred svog šatora u Idomeniju. Serhan putuje sa svoje troje djece i želi da se pridruži supruzi koja se nalazi u Njemačkoj. 

Pomoćnik grčkog ministra odbrane Dimitris Vicas zadužen za koordinaciju migranata u zemlji, rekao je danas da se nada da će situacija u kampu u Idomeniju sa oko 14.000 izbjeglica i migranata biti riješena bez upotrebe sile. 

"Nadam se da će situacija biti riješena za nedjelju dana bez upotrebe sile", rekao je Vicas za televiziju Mega. 

On je dodao da vlasti nastoje da ubijede izbjeglice, među kojima je veliki broj porodica sa djecom, da odu u prihvatne centre širom Grčke. 

U Grčkoj trenutno ukupno boravi 42.000 migranata i izbjeglica.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније