Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 05. 2016. 11:11 >> 10:54

RADNIČKA PARTIJA

Sjeverna Koreja:Prvi kongres partije od 1980.

Na hiljade izaslanika iz svih djelova Sjeverne Koreje učestvovaće na prvom kongresu vladajuće partije od 1980. godine.

 

 

 

Strani novinari pozvani da prate kongres nijesu jutros mogli da uđu u Dom kulture u Pjongjangu, betonsku zgradu ukrašenu crvenim zastavama u kojoj će se tokom narednih dana održavati stranački sastanak.

Sjevernokorejski zvaničnici se uoči kongresa hvale "čudesnim rezultatima" i kažu da je napredak u nuklearnom i raketnom programu "najveći poklon" za rijetku stranačku konvenciju.

Strani analitičari očekuju da će treći vođa iz dinastije Kim i zvanično usvojiti politiku paralelnog razvoja nuklearnog naoržuvanja i privrede i tako dodatno učvrstiti svoju vlast.

Specijalni program sjevernokorejske televizije počeo je ranije nego inače, uz pohvale podvizima komunističkih čelnika.

Državni radio najavio je da će sedmi kongres Radničke partije "otkriti sjajan putokaz za konačnu pobjedu revolucije", izvijestila je južnokorejska agencija Jonhap.

Posljednji kongres Radničke partije održan je još u vrijeme vladavine Kimovog djeda, Kim Il-sunga, utemeljitelja države. Otac Kim Džong-una, Kim Džong-il, koji je umro 2011. nije održao nijedan kongres stranke na vlasti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније