Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 06. 2016. 12:58 >> 12:40

U JEDNOM DANU

Italijanska obalska straža spasila 5.000 izbjeglica

Italijanska obalska straža saopštila je da je danas spasila 5.000 izbjeglica sa brodova švercera, u više od 40 koordinisanih akcija spasavanja na Sredozemnom moru.

 

 

 

"Ukupno 5.000 ljudi spaseno je u 43 koordinisane akcije", navodi se u saopštenju.

Olaska straža saopštila je ranije danas da je spasila 4.000 ljudi, potom je revidirala broj na 4.500.

Na jednom od improvizovanih vozila prona]eno je tijelo jedne žene, ali drugi detalji nijesu saopšteni.

Visoki broj izbjeglica pripisan je lijepom vremenu, koje je došlo poslije nekoliko dana lošeg vremena i nemirnog mora, zbog čega šverceri, uglavnom iz Libije, nijesu mogli da porinu brodove sa izbjeglicama i migrantima.

Obalska straža Italije nije trenutno imala informacije o navodima da je jedna barža sa oko 400 migranata iz Eritreje u nedjelju krenula iz egipatske Aleksandrije i da se ne zna gdje se trenutno nalazi.

Više od 10.000 migranata stradalo je u Sredozmenom moru od 2014. godine, a više od 2.800 od početka ove godine.

Prema podacima Visokog komesarijata UN za izbjeglice (UNHCR), više od 56.200 izbjeglica stiglo je u Italiju putem mora od početka godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније