Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

07. 07. 2016. 13:15 >> 12:58

POČELA IDENTIFIKACIJA

Italija:Iz potonulog broda izvučeno 217 tijela

Italijanski pomorski zvaničnici saopšili su danas da su izvukli 217 tijela iz olupine broda koji je aprila prošle godine potonuo u Sredozemnom moru prevozeći migrante iz Libije.

 

 

 

Brod je prošle sedmice izvučen na površinu sa dubine od 370 metara i od tada se radi na izvlačenju i identifikaciji žrtava.

Do sada je izvučeno 217 tijela i urađene su 52 obdukcije, navedeno je u saopštenju.

Procjenjuje se da je na brodu bilo između 700 i 800 migranata, a samo 28 ljudi je preživjelo jednu od najvećih tragedija tokom izbjegličke krize, poslije koje je EU pojačala spasilačke operacije na Mediteranu.

Poslije nesreće nađeno je oko 200 tijela, a kada su italijanske vlasti utvrdile veličinu broda, procijenile su da je ostalo još oko 300 žrtava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније