Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 07. 2016. 15:38 >> 15:19
1

NA ULICI

Policajac na Floridi pucao na crnca

Policajac na Floridi pucao je na crnca, staratelja autistične osobe, što je zabilježeno na video snimku na kojem se može vidjeti da je staratelj ležao s podignutim rukama prije nego što je pogođen.

Zamjenik šefa policije u Majamiju Nil Kuevas rekao je za Majami herald (The Miami Herald) da je policajac reagovao na poziv u ponedjeljak poslije navoda da je jedan čovjek prijetio da će se ubiti.

Kad je stigao, policajac je vidio 47-godišnjeg Čarsla Kinsija, terapeuta koji radi s ljudima sa smetnjama, pokušavajući da 27-godišnjeg pacijenta vrati u dom iz kojeg je izašao.Kuevas je rekao da je policajac naredio Kinsiju i pacijentu, koji je sjedio na ulici igrajući se s malim kamionom, da legnu na zemlju.

Kinsi je legao i pružio ruke pokušavajući da pacijenta navede da posluša naređenje. Policajac je tad tri puta pucao, pogodiviši Kinsija u nogu, rekao je Kuevas, dodajući da nije pronađeno nikakvo oružje.Kinsijev advokat dao je u srijedu listu Majami herald snimak s mobilnog telefona koji je napravljen prije pucanja.

Na njemu se vidi kako Kinsi leži na ulici na leđima podignutih ruku i kako traži od policajca da ne puca na njega, dok je autistična osoba viče "ućuti".

Policija nije objavila ime ili rasu policajca koji je pucao na Kinsija, ali je navela da je privremeno suspendovan.U izjavi za televiziju WSVN-TV Kinsi je rekao da je više brinuo o pacijentu nego o sebi.

"Sve dok su mi ruke podignute, neće pucati na mene. To sam mislio. Neće pucati na mene. Baš sam pogriješio", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније