Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

25. 07. 2016. 08:29 >> 09:36
2

NAPADAČ S BOMBOM

Njemačka:Četvrti napad za nedjelju dana

Sirijac star 27 godina, kojem su njemačke vlasti odbile da izdaju azil, izveo je napad bombom u baru, pri čemu je sam stradao, a u eksploziji je ranjeno 12 ljudi

 

 

 

Incident se dogodio u centralnom dijelu grada Ansbah na jugu Njemačke, blizu oblasti u kojoj je u tom trenutku u toku bio muzički festival koji je trajao čitavog vikenda. Evakuisano je 2.500 ljudi, a festival je prekinut.

Rojters prenosi da je bavarski ministar unutrašnjih poslova Joakim Herman izjavio da su u napadu koji se dogodio u Ansbahu, malom gradu od 40.000 ljudi jugozapadno od Nirnberga u kojem postoji američka baza, među ranjenima tri osobe koje se nalaze u teškom stanju.

Lokalni mediji javljaju da je Herman na improvizovanoj konferenciji za medije kazao da nije jasno da li je Sirijac planirao da izvrši samoubistvo ili "da povede sa sobom u smrt i druge".

Ministar policije Bavarske je rekao da je stradali stigao u Njemačku prije dvije godine i da je već dva puta pokušavao da izvrši samoubistvo.

"Muškarac je u rancu nosio eksploziv i metalne deliće koji bi bili dovoljni da ubiju više ljudi", naveo je Herman i dodao da ne isključuje mogućnost da je ovaj napad izveden pod uticajem islamista, ali je naglasio da bi to morala da potvrdi istraga.

Bavarski ministar unutrašnjih poslova Herman je kazao da izgleda da Sirijcu nije dozvoljen ulaz na Otvoreni muzički festival u Ansbahu neposredno prije eksplozije koja se desila ispred lokalnog restorana.

Ovo je četvrti napad koji se desio u Njemačkoj za manje od nedjelju dana. Nekoliko sati prije eksplozije jedna žena je ubijena, a još dvije osobe su povrijeđene kada je izbjeglica iz Sirije napao prolaznike mačetom u gradu Rojtlingenu u blizini Štutgarta.

Prethodili su il napadi u Minhenu u tržnom centru gdje stradalo devet osoba a deset ranjena i nešto ranije napadač je u vozu povrijedio nekoliko ljudi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније