Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

21. 12. 2016. 12:25 >> 12:02

ODRANIJE POZNAT

Njemačka policija traga za islamistom iz Tunisa

Njemačka policija nastavila je danas potragu za počiniocima terorističkog napada u Berlinu u kojem je poginulo 12 osoba, a mediji prenose da je sada meta potrage jedan islamski ekstremista iz Tunisa.

 

 

 

Prema saznanjima njemačkog dnevnika Bild, prvi "vrući tragovi" ukazuju da je za napad odgovoran Anis A, star između 21 i 23 godine, koji je porijeklom iz Tunisa i posjeduje nekoliko pasoša.List piše da je Tunižanin već od ranije poznat policiji zbog nanošenja tjelesnih povreda, ali da nije mogao da bude krivično gonjen pošto je pobjegao u ilegalu.

Policija smatra i da je Anis A. veoma opasan i da je dio šire mreže islamskih ekstremista.Policija mu je, prema navodima Bilda, ušla u trag pošto su u kamionu kojim je izvršen napad, ispod sjedišta vozača nađene isprave kojima su vlasti odobrile njegov boravak u Njemačkoj.

Teroristički napad u Berlinu dogodio se kada je kamion u ponedjeljak uveče uletio među posjetioce božićnog vašara u Berlinu, ubivši 12 i povrijedivši najmanje 50 osoba, a među žrtvama je i Poljak koji je dovezao kamion s robom u Berlin, i čije je tijelo nađeno u kabini vozila.

Policija je poslije napada privela jednog mladog Pakistanca, ali je on ubrzo pušten zbog nedostaka dokaza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније