Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

28. 08. 2016. 19:54 >> 19:34

ŽESTOKE BORBE

Sirt: Poginulo 18 libijskih vojnika

U ofanzivi snaga libijske vlade nacionalnog jedinstva na preostale položaje Islamske države u Sirtu danas je poginulo 18 libijskih vojnika, a 120 povrijeđeno, saopštili su ljekarski izvori.

Snage libijske vlade nacionalnog jedinstva pokrenule su danas posljednju fazu ofanzive na preostale položaje Islamske džave u uporištu te ekstremističke grupe u Sirtu, prenosi Beta.

Portparol  medijskog centra provladinih snaga Reda Isa rekao je da su snage libijske vlade ušle u dva poslejdnja kvarta Daeša (arapske skraćenice za Islamsku državu) u Sirtu".

"Posljednja bitka za Sirt je počela", rekao je on i dodao da oko 1.000 vojnika učestvuje u posljednjoj fazi operacije.

Sirt koji se nalazi 450 kilometara istočno od Tripolija glavni je libijski grad pod kontrolom Islamske države koja ga je zauzela u junu 2015. 

Provladine snage ušle su u taj grad 9. juna poslije ofanzive otpočete 12. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније