Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

31. 08. 2016. 14:22 >> 14:01

IRAN TRAŽI OD TURSKE

"Obustavite vojnu operaciju u Siriji"

Iranske vlasti danas su zatražile od Turske da prekine vojnu operaciju koju je nedavno započela na sjeveru Sirije kako se ne bi "dodatno komplikovala" situacija u regionu, prenijeli su tamošnji mediji.

"Nastavak vojnog prisustva Turske u Siriji dodatno može da komplikuje situaciju u regionu", saopštilo je iransko Ministarstvo inostranih poslova,  prenijela je njihova državna televizija.

Ministarstvo je navelo da sukobi na sjeveru Sirije "izazivaju smrt nedužnih ljudi" zbog čega je neophodno da se turska vojna operacija obustavi na tom području.

"Sve zemlje su dužne da poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Sirije", dodalo je ministarstvo navodeći da borba protiv terorizma "ne smije da oslabi legitimnu sirijsku vladu".

Iran politički, finansijski i vojno podržava sirijskog predsjednika Bašara el Asada. Turska je prije nedjelju dana počela vojnu operaciju na sjeveru Sirije protiv Kurda i džihadista iz Islamske države.

Turske vlasti saopštile su danas da ne prihvataju prekid vatre na sjeveru Sirije koje su predložile SAD. Vašington pokušava da spriječi eskalaciju sukoba pošto su i Turska i kurdske snage njeni saveznici u borbi protiv Islamske države u Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније