Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

tanjug.rs [ Objavila R.B. ]

21. 10. 2016. 22:03 >> 21:40

NAKON PANIKE

Vatrogasci: Aerodrom u Londonu bezbjedan

Gradski aerodrom u Londonu, koji je danas popodne evakuisan zbog aktiviranja protivpožarnog alarma i zdravstvenih tegoba nekih putnika, proglašen je bezbjednim pošto službe za vanredne situacije nijesu ustanovile da je riječ hemijskom incidentu, u šta se prvobitno sumnjalo, javlja Rojters.

"Vatrogasci i policajci su dva puta prošli kroz cijelu zgradu aerodroma u zaštitnoj opremi. Pri tom nijesu očitani povišeni nivoi bilo koje supstance, a zgrada je provjetrena, pretražena i proglašena bezbjednom", saopštila je Londonska vatrogasna brigada.

Vatrogasci su ranije danas saopštili da je u toku istraga o "navodima o hemijskom incidentu", prenio je AFP.

Gradski aerodrom u Londonu evakuisan je danas popodne nakon što se aktivirao protivpožarni alarm, a neki putnici su prijavili da se loše osjećaju, dok je Hitna pomoć saopštila da je zbrinula 26 osoba zbog poteškoća s disanjem, javile su agencije.

Rojters je prenio da su, prema navodima Hitne pomoći, dvije osobe prebačene u bolnicu, a na terenu je i tim za odgovor u opasnim zonama.

Londonska vatrogasna brigada saopštila je da je evakuisano oko 500 članova osoblja i putnika.

Putnicima je danas popodne rečeno da napuste terminal jer se oglasio protivpožarni alarm, dok je nekoliko dolaznih letova sa odredišta kao što su Frankfurt, Amsterdam, Belfast i Pariz preusmjereno na druge aerodrome, naveli su aerodromski zvaničnici.

Metropolitenska policija je saopštila da je poziv primila nešto poslije 16 sati, "poslije navoda putnika da im je pozlilo".

Gradski aerodrom, koji se nalazi u istočnom dijelu britanske prijestonice, najmanji je međunarodni aerodrom u Londonu, napominje američka agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније