Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

02. 11. 2016. 13:21 >> 12:59

ISTOČNI MOSUL

Iračke snage pretražuju kuće i ulice

Iračke specijalne snage pretražuju danas svaku kuću i ulicu u istočnom dijelu Mosula tražeći sakrivene eksplozivne naprave koje su pripadnici Islamske države možda ostavili prije nego što su se povukli iz te četvrti.

  

 

 

Komandant protivterorističkih jedinica general Abdul-Gani al-Asadi izjavio je da su specijalne snage uvele policijski čas u četvrti Gogdžali dok se ne "konsoliduju ostvareni uspjesi".

Iračke trupe su u okviru ofanzive koja je počela 17. oktobra ušle u istočna predgrađa Mosula - Gogdžali i Karama u srijedu, prvi put od juna 2014, kada je grad zauzela Islamska država.Al-Asadi je pozvao stanovnike Mosula da zbog bezbjedsnosti ne izlaze iz kuća.

"Strahujemo da bi pripadnici Islamske države mogli da napadnu naše snage ili grad minobacačima", rekao je Al-Asadi.

Brigadni general Hajder Fadhil izjavio je da su iračke snage u četvrti Gogdžali uhapsile tri osumnjičena pripadnika Islamske države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније