Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

tanjug.rs [ Objavio: O.Z. ]

07. 11. 2016. 12:29 >> 12:12
2

"SUPROSTAVLJANJE AGRESIJI"

Borbena gotovost NATO vojnika zbog Rusije

NATO namjerava da stotine hiljade vojnika prebaci u status borbene gotovosti zbog porasta tenzija u odnosima sa Rusijom, piše „Tajms“ pozivajući se na generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga.

Kako navodi list, rukovodstvo namjerava da obezbijedi na raspolaganju dovoljan broj vojnika koji bi mogao da se suprotstavi takozvanoj ruskoj agresiji.

Stoltenberg je izjavio da je NATO jako dugo pratio kako Rusija povećava svoju borbenu moć, kao i na koji način koristi propagandu među sopstvenim saveznicima.

Upravo iz tog razloga NATO je primoran da odgovori Moskvi najvećim povećanjem kolektivne bezbjednosti još od vremena Hladnog rata, istakao je on, prenosi Sputnjik.

"Unutar snaga NATO-a nalazi se dovoljan broj ljudi. Trenutno razmatramo kakve mjere treba preduzeti kako bi se umanjilo vrijeme prebacivanja tih vojnika na front", dodao je Stoltenberg.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније