Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

30. 11. 2016. 21:21 >> 20:58

FBI SMATRA

"Napadača u Ohaju inspirisala ID"

Muškarac koji je ranio 11 ljudi u napadu na kampus Univerziteta Ohajo stejt u Kolumbusu moguće da je bio inspirisan Islamskom državom i pokojnim vjerskim vođom Al Kaide Anvarom al Avlakijem.

To je danas objavila Anđela Bajers, specijalni agent FBI zadužen za ovaj slučaj, a prenosi Rojters. Agencija navodi da je Al Avlaki ubijen u američkom napadu dronom 2011.

Islamska država preuzela je juče odgovornost za ovaj napad, koji je dan prije toga izveo izbjeglica iz Somalije, koji je legalno boravio u SAD.

Do napada je došlo kada je u ponedjeljak ujutru Abdul Razak Ali.

Artan (20) kolima uletio u kampus univerziteta, a zatim izašao iz vozila i počeo mesarskim nožem da napada ljude.

Tom prilikom ranio je 11 osoba, a policija ga je na licu mjesta upucala i ubila.

Kako je policija navela, Artan je prije tri godine iz Somalije došao u SAD i legalno je boravio u zemlji, a pohađao je univerzitet u Ohaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније