Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

19. 12. 2016. 17:06 >> 16:44

9 U TEŠKOM STANJU

U Sibiru 48 mrtvih od trovanja metanolom

Od trovanja u sibirskom gradu Irkutsku, prema najnovijim informacijama, umrlo je 48 osoba, pošto su pili kozmetički proizvod koji sadrži metanol, zbog čega su lokalne vlasti danas uvele vanredno stanje.

Lokalni tužilac Stanislav Zubovski izjavio je da je od početka vikenda umrlo 48 ljudi, a da je devet osoba u bolnici u teškom stanju.

Žrtve su umrle od trovanja metanolom zbog konzumiranja tečnosti za kupanje sa uljem gloga.

Na bocama tog proizvoda jasno je istaknuto upozorenje da nije za unutrašnju upotrebu, naveli su zvaničnici.

Lokalni zvaničnici pretražuju kuće provjeravajući da li ima još žrtava, a najviša istražna agencija je otvorila istragu i uhapsila nekoliko ljudi zbog sumnje da su umiješani u prodaju kupke.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je masovno trovanje "strašna tragedija" i da je predsjednik Vladimir Putin obaviješten o situaciji.

Premijer Dmitrij Medvedev izjavio je na sastanku vlade da vlasti moraju brzo da zabrane takve proizvode, dodajući da su njihovi proizvođači sve veći konkurenti legalnim proizvođačima alkohola.

Ovakva trovanja česta su u Rusiji, ali je slučaj iz Irkutska jedan od najsmrtonosnijih posljednjih godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније