Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.M.Lj.

22. 12. 2016. 22:42 >> 22:18

NAPAD U BERLINU

Pronađeni otisci na kamionu, potraga za Amrijem

Na vratima kamiona kojim je izvršen napad u Berlinu pronađeni su otisci prstiju koji pripadaju 24-godišnjem Anisu Amriju iz Tunisa, prenose njemački mediji.

 

Ovo je još jedan dokaz da je Amri kriv za teroristički napad u kojem je stradalo 12 osoba. Amri je ukrao kamion poljske transportne kompanije, ubio vozača i uletio na Božićni vašar vozilom, ubivši pritom 12 12 osoba i povrijedivši 48.

Policija je njega tretirala kao osumnjičenog zbog dokumenata koji su nađeni u kamionu.

Prethodno je saopšteno da je za Amrijem raspisana potjernica zbog napada na Božićni vašar. Za informacije o Tunišaninu policija je ponudila nagradu od 100.000 eura.

Kako navodi "Zidojče cajtung", Amri je visok 178 centimetara, ima smeđe oči i tamnu kosu i smatra se da je opasan i naoružan.

On je neko vrijeme živio kod izvjesnog Bobana S, poreklom iz Srbije, koji je uhapšen zbog regrutovanja za Islamsku državu.

Dok se širom Evrope intenzivira potraga za Amrijem, postavlja se pitanje kako je uspio da izbjegne hapšenje i deportaciju, iako je bio "pod radarom" nekoliko bezbjednosnih agencija, navodi AFP.

Amerikanci su znali da je napadač iz Berlina u kontaktu sa Islamskom državom.

U međuvremenu je saopšteno da je on četiri godine proveo u zatvoru u Italiji, a bio je poznat kao potencijalni džihadista i američkim bezbjednosnim službama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније