Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 01. 2017. 23:24 >> 23:04

UHAPŠEN U NJEMAČKOJ

Državljanin Srbije planirao napade?

Njemačka policija uhapsila je državljanina Srbije osumnjičenog da je islamista koji je planirao napade u Njemačkoj, javili su njemački mediji.

On se trenutno nalazi u pritvoru gdje čeka deportaciju koja bi mogla da uslijedi već za koji dan, prenose njemački mediji. Kako se navodi, istražitelji su posmatrali duže vrijeme osumnjičenog (28).

On je sve do prije nekoliko nedjelja bio u zatvoru, ali se po izlasku na slobodu odmah kod nadležnih istražnih organa pojavila sumnja da bi mogao da planira napade zbog čega je označen kao "opasan".

Osumnjičeni je održavao kontakte sa jednom mrežom islamista, a moguće je da je po uzoru na teroristu Anisa Amrija želio kamionom da uleti u masu i usmrti veći broj ljudi, piše "Bild".

Pošto policija nije isključivala sumnju da bi svoje planove mogao da pretvori u djelo, osumnjičeni je uhapšen u svom stanu u Oberhauzenu.

Sud je potom prihvatio zahtjev imigracionih vlasti u Oberhauzenu koje su zatražila njegovu deportaciju.

On može da se žali na sudsku odluku o deportaciji jer više godina živi u Njemačkoj, zajedno sa porodicom, ali portparol unutrašnjih poslova kaže da za deportaciju nema smetnji, jer osumnjičeni ilegalno boravi u Njemačkoj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније