Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

03. 01. 2017. 09:17 >> 08:54
1

MISIJA UN

U Iraku prošle godine stradalo blizu 7.000 civila

U Iraku je prošle godine, prema podacima Ujedinjenih nacija, u nasilju stradalo najmanje 6.878 civila.

 

Misija UN za pomoć Iraku saopštila je sinoć da je 2016. u Iraku ranjeno 12.388 civila. Taj broj ne uključuje civile koji su stradali u zapadnoj provinciji Anbar u maju, julu, avgustu i decembru.

UN su saopštile da se taj bilans "smatra apsolutnim minimumom" jer nisu mogli da budu provjereni izvještaji o civilima poginulim u konfliktnim područjima kao ni o onima koji su izgubili živote zbog posrednih posljedica nasilja, nedostatka vode, hrane ili ljekova.

Tokom 2015. godine u Iraku je poginulo najmanje 7.515 civila, prema podacima Misije UN za pomoć Iraku. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније