Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

01. 02. 2017. 08:46 >> 08:22

JUŽNA KOREJA

Ban Ki Mun se neće kandidovati na izborima

Bivši generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je danas u Seulu da se neće kandidovati na predstojećim predsjedničkim izborima u Južnoj Koreji.

 

"Povlačim se iz političkog života", rekao je novinarima Ban kome je 31. decembra istekao mandat na funkciji generalnog sekretara UN poslije čega se vratio u Južnu Koreju.

Ban je po povratku u zemlju rekao da će se posvetiti postizanju nacionalnog jedinstva zbog čega su analitičari smatrali da bi mogao da se kandiduje na predsjedničkim izborima.

Ankete su ranije pokazale da je Ban Ki Mun jedan od favorita koji bi mogao da naslijedi predsjednicu Park Geun-hje kojoj je 9. decembra izglasano nepovjerenje i privremeno je opozvana zbog skandala o korupciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније