Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

22. 02. 2017. 13:30 >> 13:29

ZA UBISTVO KIMA

Osumnjičen sjevernokorejski diplomata

Malezijska policija saopštila je danas da traga za sjevernokorejskim diplomatom zbog povezanosti sa ubistvom polubrata lidera Sjeverne Koreje Kim Jong Nama, kao i da su dvije žene osumnjičene za napad bile obučene da premažu svoje ruke otrovnim hemikalijama i da time namažu njegovo lice.

 

Policija je saopštila da su dvije žene, Indonežanka i Vijetnamka, oprale ruke ubrzo pošto su otrovale Kima. Na video snimcima sa aerodroma vide se obje žene kako idu poslije napada s rukama odmaknutim od tijela.

"Vjerujemo da je to bilo planirano i da su bile obučene da to rade", izjavio je glavni inspektor Halid Abu Bakar.

Nije utvrđeno koji otrov je upotrijebljen u napadu, ali je bio dovoljno jak da ubije Kima prije nego što je došao do bolnice.

Halid je rekao da ne može da potvrdi da severnokorejske vlasti stoje iza napada, ali da je jasno da su Severnokorejci umiješani.

Policija je odbacila tvrdnje jedne osumnjičene da je prevarena i da je mislila da učestvuje u televizijskoj šali.

Ambasada Sjeverne Koreje u Maleziji tvrdi da osumnjičene govore istinu i traži da dvije "nevine žene" odmah budu oslobođene, ocijenivši da one nikako nijesu mogle da otruju Kima.

Ako je otrov bio na njihovim rukama, "kako je moguće da su te osumnjičene i dalje žive?", navodi se u saopštenju Ambasade, uz ocjenu da je nešto drugo uzrok smrti.

Policija je uhapsila četiri osobe zbog povezanosti s ubistvom, a danas je saopštila da ima još dva nova osumnjičena, drugog sekretara Ambasade Sjeverne Koreje u Kuala Lumpuru i radnika sjevernokorejske državne aviokompanije Er Korio.

Vjeruje se da su oni još u Maleziji, a traga se za još pet osumnjičenih, od kojih su neki vjerovatno pobjegli iz zemlje.

Kim Jong Nam, stariji polubrat lidera Sjeverne Koreje Kim Jong Una, umro je prošle sedmice na aerodromu u Kuala Lumpuru, pošto je vjerovatno bio otrovan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније