Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

01. 03. 2017. 14:09 >> 13:44
1

GABRIJEL SAOPŠTIO

Njemačka nije za povećanje vojnog budžeta

Njemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel izrazio je danas skepticizam po pitanju povećanja vojnog budžeta svih zemalja članica NATO i sumnju da ostatak Evrope želi Njemačku koja će potrošiti više od 60 milijardi eura na vojsku.

 

 

 

 

Gabrijel je u Talinu tokom zvanične posjete Estoniji rekao da smatra da bezbjednost ne može biti garantovana samo trošenjem na naoružanje, već je potrebno uložiti i druge napore, poput razvojne pomoći i povezivanja vojnih kapaciteta Evrope.

On je pozvao na kolektivnu sigurnost i odbrambenu arhitekturu, te podržao inicijativu EU da se stvori zajednički evropski fond za vojne nabake.

Povećanje vojnog budžeta Njemačke na dva procenta bruto domaćeg proizvoda bi najveću ekonomiju Evrope pretvorilo u "vojnu silu", što bi moglo da zabrine ostatak kontineta, ocijenio je Gabrijel.

"Naše komšije ne bi voljele da to vide", rekao je njemački šef diplomatije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније