Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 03. 2017. 19:37 >> 19:12
4

ZEMAN PORUČIO

"Balkanska ruta jedina Erdoganova karta"

Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je danas da predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan svojim posljednjim izjavama o nacistima u Evropskoj uniji potvrđuje da Tuskoj nema mjesta u Evropi.

Zeman je ocijenio da Erdogan, kada izgubi jedini adut - tri miliona izbjeglica i otvaranje njhove "balkanske rute", više neće moći da ucjenjuje Evropu.

"Nedavno sam video karikaturu na kojoj je cijela Evropa bila prekrivena natpisom 'Ovdje su nacisti'. Po sadržaju je to besmislica, ali karikatura pokazuje Erdoganov pristup. Mislim da je takav način komunikacije nesrećan, da potvrđuje samo istinitost mog dugoročnog stava da Turskoj nije mjesto u EU", kazao je Zeman na konferenciji za novinare u Prostejovu, na kraju posjete jugoistoku Češke.

Predsjednik je upozorio da Erdogan ima jedan jedini adut u ruci kojim ucjenjuje EU.

"Moje mišljenje, možda cinično, jeste da Erdogan ima jednu jedinu kartu s kojom može da igra sa EU, a ta karta se zove tri miliona migranata i otvaranje 'balkanske rute' uz sve posljedice koje bi to donijelo. Ali kada tu kartu baci, neće više imati čime da igra. Neće moći da ucjenjuje EU ni finansijskim zahtjevima ni ukidanjem viza", rekao je Zeman.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније