Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Danas.rs ]

15. 03. 2024. 22:12 >> 22:12
Čitaj mi:

BIVŠI ČEŠKI PREDSJEDNIK

Zeman hitno operisan

Bivši češki predsjednik Miloš Zeman u ozbiljnom je, ali stabilnom stanju poslije operacije zbog tromboze, saopštila je danas praška Fakultetska bolnica Motol.

Zeman je hitno neplanirano operisan juče pošto se žalio na bolove u nozi.

Pregled je pokazao da je u pitanju tromboza, te su ljekari ugrušak uklonili.

Prve informacije od Zemanovog portparola procenjivale su da će u bolnici ostati samo nedjelju dana, ali danas je bolnica saopštila da je stanje ozbiljno, te da ne može da proceni koliko dugo će ostati na intenzivnoj nezi i u samoj bolnici.

Poslednji put je u ozbiljnom, čak kritičnom stanju Zeman hospitalizovan u oktobru 2021. godine kada je u bolnici zbog problema sa jetrom ostao čak 48 dana.

Stanje je bilo tako kritično da je senat češkog parlamenta u skladu sa Ustavom zatražio izveštaj da li je predsjednik uopšte u stanju da obavlja svoju funkciju.

Zdravstveni problemi prate 79-godišinjeg Miloša Zemana još od početka njegovog prvog predsjedničkog mandata 2013. godine kada je priznao da lošije hoda.

Zog dugogodišnjeg dijabetesa boluje od neuropatije nogu, zbog čega je na kraju prešao u invalidska kolica.

Ljekari iz predsjedničkog konzilijuma priznali su, međutim tada da je u pitanju ciroza jetre, a ne slab apetit ili posljedice šećerne bolesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније