Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

30. 03. 2017. 18:38 >> 18:12

IZ MALEZIJE

Tijelo Kim Jong Nama vraćaju u S.Koreju

Tijelo polubrata sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una, disidenta Kim Jong Nama, biće vraćeno u Sjevernu Koreju poslije pregovora sa Pjongjangom, saopštile su danas vlasti u Maleziji.

Malezijski premijer Nadžib Razak rekao je da je mrtvozornik potpisao odobrenje da se tijelo Kim Jong Nama vrati u Sjevernu Koreju, prenosi BBC.

Polubrat sjevernokorejskog lidera ubijen je u februaru nervnim gasom na aerodromu u Kuala Lampuru, a njegova smrt dovela je do porasta tenzija i diplomatskog rata između Pjongjanga i Malezije.

Razak je rekao da su devetorica Malezijaca kojima je bilo zabranjeno da napuste Sjevernu Koreju dobila dozvolu da se vrate kućama, kao i da je Sjevernokorejcima dozvoljeno da napuste Maleziju.

Kako navodi BBC, Malezija nikada nije direkno optužila Sjevernu Koreju za njegovo ubistvo, ali su njihovi zvaničnici iznosili sumnju da je Pjongjang odgovoran za ubistvo.

Kim Jong Nam (46) je petnaestak godina živio u egzilu, kritikujući režim u domovini. Umro je pošto mu je naglo pozlilo na aerodromu u Kuala Lampuru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније