Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 06. 2013. 14:00 >> 14:00
1

OD DANAS

Avganistan brane samo domaće snage

Sigurnost Avganistana je u potpunosti je predana domaćim snagama, prenosi agencija Anadolija (AA).

 

Svečanoj ceremoniiji koja je ovim povodom održana u glavnom gradu Kabulu prisustvovali su generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen, avganistanski predsjednik Hamid Karzai, ministri, veliki broj drugih zvaničnika i gostiju.

Predsjednik Karzai u svom obraćanju kazao je da je ovo istorijski dan za Avganistan, te da je sigurnost u državi u potpunosti u rukama domaćih snaga sigurnosti.

Avganistanske snage su do sada odgovarale za 89 odsto sigurnosti države. NATO je osiguravao 95 mjesta i naselja, što je sad takođe prepušteno državnim snagama.

Međunarodna mirovna misija u Afganistanu (ISAF) koji je djelovao više od deset godina u u okviru NATO-a, od danas će pružati podršku afganistanskoj vojsci u drugim segmentima. Očekuje se da će se više od 100.000 vojnika NATO-a, od kojih je 66.000 Amerikanaca, povući iz Avganistana do kraja sljedeće godine.

Pojedine države će ipak ostaviti svoje vojnike u Afganistanu i nakon 2014. godine, među kojima je i Crna Gora.

 

(Izvor:AA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније