Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

28. 04. 2017. 12:29 >> 12:02

UPRKOS TRAMPOVOM PRITISKU

Još nema glasanja o ukidanju Obamakera

Predsjednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Pol Rajan rekao je danas da će to tijelo glasati o novom predlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti "kada bude spremno", uprkos pritisku Bijele kuće da glasanje bude što prije pošto predsjednik SAD Donald Tramp uskoro navršava 100 dana na toj funkciji.

 

 

 

 

Rajan je rekao novinarima da vođe republikanaca u parlamentu nijesu donijele odluku o datumu glasanja o novom predlogu zakona.

Članovi ekstremno desnog Fridom kokusa objavili su juče da će podržati kompromisno rješenje prema kojem bi američke savezne države mogle da odluče da ne obezbijede osnovne benefite koje predviđa aktuelni zakon, kao što su pomoć za trudnoću, za rodjenje djeteta, za negu o novorođenčetu i za ljekove.

Rajan je danas izjavio da umjereni republikanci, koji se protive posljednjoj verziji predloga, treba da podrže zakon.Republikanci su prošlog mjeseca, zbog neslaganja u svojoj stranci, povukli s glasanja predlog zakona kojim bi se ukinuo zakon o zdravstvenoj zaštiti Trampovog prethodnika Baraka Obame, poznat kao "Obamaker".

Članovi ekstremno desnog Fridom kokusa odbacili su taj predlog kao "blagu" verziju Obamakera, dok su umjereni republikanci strahovali da će zbog njega isuviše mnogo glasača ostati bez zdravstvenog osiguranja.Najveće američko udruženje ljekara koje ima oko 250.000 članova, pr

otivi se posljednjem republikanskom predlogu Zakona o zdravstvenoj zaštiti.U pismu koje je danas uputila kongresmenima, Američka zdravstvena asocijacija saopštila je da posljednje predložene izmjene ne ispravljaju nedostatke republikanskog Zakona o zdravstvenoj zaštiti i da će njegovim usvajanjem biti poništena većina Obamine reforme, koja je pomogla milionima ljudi da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu.

Republikanci sedam godina otkako je Obama uveo novi sistem obećavaju da će ukinuti Obamaker, ali i pored većine u oba doma Kongresa i predsjednika Donalda Trampa u Bijeloj kući nijesu uspjeli u tom cilju zbog podjela između ekstremno desnog i umjerenog krila stranke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније