Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 06. 2013. 12:55   >>  12:55

SIRIJA

U borbama ubijene 74 osobe

U sukobima pobunjeničkih snaga sa trupama predsjednika Bašara al-Asada, potpomognutih pripadnicima libanskog Hezbolaha u više sirijskih gradova tokom posljednja 24 sata ubijene su 74 osobe, javlja agencija Anadolija.

 

 

Međunarodna organizacija za nadgledanje poštovanja ljudskih prava u Siriji (SNHR) saopćila je da su Asadove snage izvele više artiljerijskih i vazdušnih napada na područja pod kontrolom pobunjenika. 

U predgrađima Damaska ubijeno je 30, u Idlibu 17, Alepu 11, Homsu osam, Dejru Zori četiri, te Dejri i Kunajtri po dvije osobe, naveo je SNHR.

Revolucionarno vijeće Sirije (SRGC), saopštilo je da su se pobunjeničke snage tokom posljednja 24 sata sukobile sa Asadovim snagama u predgrađima Damaska, dok su pobunjenici sa pripadnicima Hezbllaha vodili borbe u mjestu Sejide Zejnep.

Prema istom izvoru, žestoke borbe vode se oko drugog po veličini grada Alepa, a pobunjenička Oslobodilačka vojska Sirije (FSA) napala je je vojni aerodrom u Dejru Zori.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније