Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 06. 2017. 13:14 >> 12:47

ODBAČENE OPTUŽBE

Temer ostaje predsjednik Brazila

Predsjednik Brazila Mišel Temer oslobodjen je optužbi za nepravilnosti u izbornoj kampanji 2014. što mu omogućava da ostane na funkciji, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Vrhovni izborni sud je tesnom većinom odbacio navode da je u kampanji novac korišćen ilegalno i nije kampanju proglasio nevažećom.

Jedan od sudija koji su glasali za osudu, Herman Benžamin, koji je bio i istražitelj u ovom slučaju, rekao je da su Temer i Rusef krivi za zloupotrebu ekonomske i političke moći kroz sistem neprijavljenih donacija i mita koji ih je favorizovao na izborima. Većina sudija je smatrala da tako nešto nije dokazano.

Temer je na tim izborima bio kandidat za potpredsjednika uz Dilmu Rusef, a predsjednik je postao poslije njenog opoziva prošle godine.

Da su kojim slučajem osuđeni, Temer bi bio suspendovan sa mesta predsjednika a Rusef bi izgubila politička prava, zaključuje BBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније