Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 06. 2013. 14:29 >> 14:29
1

PESIMIZAM

Evropljanima sumorne šanse za posao

Većina ljudi širom svijeta ocijenila je sumornim šanse za zaposlenje u lokalnim sredinama, a Evropljani prednjače po pesimizmu u vezi sa pronalaženjem posla. To je pokazalo najnovije istraživanje američkog Galupa.

 

Prema rezultatima istraživanja, 57 posto ispitanika smatra da je prošla godina predstavljala loš trenutak za zapošljavanje. To je ujedno i nepromijenjena cifra u odnosu na 2011, iako se globalno mišljenje prema perspektivama za zapošljavanje poboljšalo od 2009., vrhunca globalne krize.

U Evropi, koja se nalazi u recesiji, 75 posto ispitanika je reklo da je prošla godina bila loš trenutak za nalaženje posla.

Zemlje eurozone prednjače na listi po pesimizmu, pa su Grčka, Italija i Španija ocijenjene kao najgora mjesta za pronalaženje posla, prema mišljenju građana tih zemalja.

U Grčkoj, čija je ekonomija potonula za 20 posto u periodu između 2007. i 2012. godine, čak 98 posto ispitanika je perspektive za zapošljavanje ocijenilo kao loše. U Španiji, gdje je nezaposlenost iznad 27 posto, 94 posto ispitanika je reklo da je prošla godina bila loša za pronalaženje posla.

Sa druge strane, u Sjedinjenim Američkim Državama je došlo do velikog zaokreta, pa se 40 posto ispitanika izjasnilo da je dobar trenutak za zapošljavanje, a 54 je reklo suprotno. Međutim, po optimizmu u vezi sa zapošljavanjem prednjače zemlje u usponu, pa je tako 73 posto ispitanika iz Saudijske Arabije i Tajlanda poručilo da je dobar trenutak za zapošljavanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније