Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 02. 2013. 23:35 >> 00:28

PROTIV NASILJA U ZEMLJI

Održane demonstracije širom Tunisa

Širom Tunisa danas su održane brojne demonstracije protiv nasilja u toj sjevernoafričkoj zemlji.

Više hiljada ljudi učestvovalo je u protestima koje je organizovao pokret Nahda.

Demonstranti su protestovali protiv Francuske, koju Tunižani vide kao glavnog krivca za unutrašnje nemire u zemlji. Tokom demonstracija uzvikivali su slogane protiv Francuske, a zapalili su i francusku zastavu.

 

"Demonstracije smo organizovali jer osuđujemo bilo kakvu vrstu nasilja. U vezi sa atentatom, koji je izvršen nad Sukruom Beliydom, smatramo da je to loša poruka i osuđujemo to djelo. Mi ne možemo ništa naučiti od Francuske. Svim Tunižanima nudimo zagrljaj bratstva i ljubavi", rekao je predsjednik partije Nahda u pokrajini Kafsa, Muhsin Sudani u izjavi novinaru agencije Anadolija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније