Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavio: B.V. ]

06. 08. 2017. 14:24 >> 13:55
1

LAVROV SAOPŠTIO

Vjerujem u spremnost SAD na dijalog

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas poslije sastanka sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom da uprkos bilateralnim tenzijama vjeruje da na američkoj strani postoji spremnost za nastavak dijaloga sa Moskvom o kompleksnim pitanjima.

 

On je, kako je prenio TASS, rekao da je Tilersonu objasnio razloge zbog kojih je mjera uvela kontramjere nakon novih američkih sankcija Moskvi.

"Osjećamo spremnost američkih kolega da nastave dijalog. Mislim da tome nema alternative", rekao je Lavrov na marginama međunarodnog skupa u Manili.

On je dodao da očekuje kontakte Moskve i Vašingtona o aspektima rješavanja sirijske krize, kako vojnih tako i političkih.

Dvojica ministara su na početku sastanka, kojem su na kratko prisustvovali novinari, uz osmijehe razmijenili nekoliko riječi, ali su ignorisali pitanje o uticaju novih sankcija na njihov razgovor.

Tilerson ni po završetku sastanka nije komentarisao razgovor s ruskim kolegom.

Prvi sastanak predsjednika Vladimira Putina i Donalda Trampa bio je u julu u Njemačkoj, na marginama samita Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније