Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio P.R.

15. 09. 2017. 19:53 >> 19:26

TILERSON O S. KOREJI

Raketne probe prijetnja za cijeli svijet

Kontinuirani testovi raketa koje izvodi Sjeverna Koreja, prijetnja su za cijeli svijet, ocijenio je američki državni sekretar Reks Tilerson.

"U istočnoj Aziji sve agresivniji i izolovaniji režim u Sjevernoj Koreji ugrožava demokratije u Južnoj Koreji, Japanu, i još važnije, i skorije, proširio je te prijetnje na Sjedinjene Američke Države (SAD), ugrozivši cijeli svijet", rekao je Tilerson na skupu Zajednice demokratija.

On je kazao da SAD „prvo gledaju ka svojim regionalnim saveznicima - Južnoj Koreji i Japanu“, prenosi Rojters.

"Sarađujući s njima i drugim demokratskim partnerima, nastavljamo da gradimo konsenzus u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija kako bismo uspostavili ujedinjeni međunarodni front koji podržava naše vrijednosti i teži ka tome da nas učini bezbjednim", naveo je Tilerson.

Južnokorejska vojska je ranije saopštila da je Sjeverna Koreja u pravcu istoka ispalila neidentifikovanu raketu iz četvrti Sunan u Pjongjangu.

Raketa je preletjela preko sjevernog Japana, a prema izvještajima japanskog sistema za uzbunjivanje, pala je oko dvije hiljade kilometara istočno od Hokaida.

Japanska vlada je najoštrije protestovala zbog najnovije provokacije Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније