Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

02. 11. 2017. 08:40 >> 08:17
3

FEJSBUK OBJAVIO

Rusku propagandu vidjelo 20 miliona Amerikanaca

Oko 20 miliona Amerikanaca moglo je na Instagramu da vidi sadržaje koje su kreirali ruski operateri pred američke izbore, objavio je Fejsbuk.



 

Ovi podaci su iznijeti u okviru istrage pred obavještajnim odborom američkog Senata o tome kako je Rusija koristila društvene medije da bi pokušala da utiče na izbore u SAD, prenosi Rojters.

Odbor je saslušao predstavnike kompanija Fejsbuk, Tviter i Gugl u vezi s tim pitanjem.

Pravni direktor Fejsbuka Kolin Streč tokom saslušanja je rekao da je oko 16 miliona Amerikanaca moglo biti izloženo ruskim informacijama preko Instagrama počev od oktobra 2016. a prije toga je taj materijal vidjelo još oko četiri miliona korisnika.

Fejsbuk je ranije ove sedmice objavio da je 126 miliona korisnika Fejsbuka i Instagrama vidjelo takve sadržaje tokom 2015. i 2016. godine. To je u posljednja dva dana drugo parlamentarno saslušanje posvećeno ulozi društvenih mreža u kampanji ruskog dezinformiranja.

Ukupno je oko 150 miliona osoba bilo izloženo ruskim dezinformacijama na te dvije platforme, rekao je Streč.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније